RESTAURACJA

DESERY

Kuszące słodkości

DANIA GŁÓWNE

Dla prawdziwych smakoszy

MENU DZIECIĘCE

Z myślą o najmłodszych

Jan Sander to nie tylko hotel, ale również znakomita restauracja
specjalizująca się w daniach kuchni polskiej.

Nasza restauracja mieści się w w okolicach Łodzi, w Rąbieniu i stanowi mieszankę tradycji z nowoczesnością. Połączenie klasycznych dań z nowatorskimi metodami przyrządzania i serwowania to zdecydowanie nasz znak rozpoznawczy. Nie boimy się innowacyjnych rozwiązań, które z powodzeniem wykorzystujemy w naszej kuchni. Kreatywne podejście Szefa Kuchni do każdego produktu sprawia, iż podawane dania cieszą nie tylko doskonałym smakiem, ale również atrakcyjnym wyglądem. Z powodzeniem możemy konkurować z najlepszymi restauracjami w Łodzi i nie tylko.
Karta menu modyfikowana jest dwa razy do roku tak, aby zachować sezonowość i czerpać z natury to, co najlepsze. Korzystamy tylko z wyselekcjonowanych składników najwyższej jakości, dzięki czemu każda z naszych potraw zyskuje niepowtarzalny smak. Dużym atutem naszej restauracji jest też taras zewnętrzny. Można się tu wygodnie się rozsiąść, by w otoczeniu zieleni ogrodu chłonąć niepowtarzalny klimat tego miejsca.
Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z naszym menu oraz skosztowania naszych niesamowitych potraw. Gwarantujemy najwyższą jakość, niezapomniane walory smakowe oraz estetyczne.

Hotelowa restauracja

Godziny pracy restauracji:

od poniedziałku do soboty: 12:00-22:00,
w niedziele: 12:00-21:00.

Nasze Menu

Przystawki

Tradycyjny tatar wołowy z żółtkiem, piklowanymi warzywami i pieczywem

27 zł

Traditional beef tartar with an egg yolk, pickled vegetables and bread

Krewetki tygrysie smażone w tempurze, podane na rukoli z żelem mango oraz dwoma dipami

35 zł

Tiger shrimps fried in tempura served on arugula with mango gel and two dips

Carpaccio wołowe z kaparami i rukolą, serem Grana Padano oraz grzanką

36 zł

Beef carpaccio with capers and arugula, Grana Padano and toast

Zupy

Krem z ziemniaków z krewetką i chipsami

16 zł

Potato soup with a shrimp and chips

Zupa rybna z pieczonym sandaczem, małżami i ziemniakami

28 zł

Fish soup with roasted zander, clams and potatoes

Żurek staropolski z jajkiem

14 zł

Traditional polish sour soup with an egg

Dania główne

Boczek pieczony w sosie demi-glace podany na purée z czosnku z ziarnami gorczycy, żelem z buraka, groszkiem cukrowym oraz krokietami z kaszy gryczanej

35 zł

Bacon roasted in demi-glace sauce served on garlic purée with mustard seed, beetroot gel, sugar peas and buckwheat croquette

NOWOŚĆ

Udo z kaczki pieczone z jabłkami w warzywach korzeniowych podane na modrej kapuście z gnocchi oraz emulsją z żurawiny

36 zł

Duck’s thigh roasted with apples in root vegetables served on cabbage with gnocchi and raspberry gel

Gęsie żołądki duszone w jabłkach z dodatkiem curry, podane na purée z groszku z kaszą pęczak i pieczarkami

38 zł

Goose stomachs stewed in apples with curry served on peas purée with pearl barley and mushrooms

Burger wołowy z bekonem i marynowanymi warzywami w asyście frytek belgijskich z sosem

33 zł

Beef Burger with bacon and marinated vegetables served with Belgian fries and sauce

Kotlet schabowy z kością panierowany w panco z burakami glazurowanymi i ziemniakami

33 zł

Pork chop with beetroot and potatoes

Pielmieni – smażone pierogi z mięsem podane z sosem jogurtowo-czosnkowym

32 zł

Pielmieni – fried dumplings with meat served with garlic-yoghurt sauce

Makarony

Penne z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami, ziołowym pesto i orzechami

28 zł

Penne with Parma Ham, dried tomatoes, pesto and nuts

NOWOŚĆ

Tagliatelle z brokułami i kurczakiem duszonym w białym winie

29 zł

Tagliatelle with broccoli and chicken stewed in white wine

Ryby

Panierowany filet z miętusa z frytkami i bukietem surówek

39 zł

Breaded burbot fillet with fries and salads

NOWOŚĆ

Panierowany filet z sandacza z pieczonymi ziemniakami i warzywami duszonymi w maśle (wersja sauté na życzenie)

43 zł

Breaded Zander fillet with roasted potatoes and vegetables stewed in butter (sauté version on request)

Sałatki

Tuńczyk na sałacie z marynowanymi ziemniakami, jajkiem w koszulce, dressingiem cytrynowym oraz grzankami

29 zł

Tuna on lettuce with marinated potatoes, poached egg, lemon dressing and toasts

NOWOŚĆ

Sałatka z pieczonym kurczakiem w sosie czosnkowym z pomidorami cherry, ogórkiem, serem wędzonym i grzankami

27 zł

Salad with roasted chicken in garlic sauce, cherry tomatoes, cucumber, smoked cheese and toasts

NOWOŚĆ

Sałatka z fetą panierowaną w migdałach i sezamie na sałacie lodowej z oliwkami, sosem musztardowo-miodowym i grzankami

26 zł

Salad with feta breaded in almond flakes and sesame on iceberg lettuce with olives, mustard-honey sauce and toasts

Menu dziecięce

Domowy rosół z makaronem

12 zł

Chicken soup with pasta

NOWOŚĆ

Zupa pomidorowa z kładzionymi kluseczkami

14 zł

Tomato soup with small dumplings

Nugetsy z kurczaka z frytkami i surówka z marchwi

30 zł

Chicken nuggets with fries and carrot salad

Naleśniki z serem i brzoskwiniami

25 zł

Pancakes with cream cheese and peaches

Desery

Czekoladowe brownie z kremem cytrynowym i żelem pomarańczowym

29 zł

Chocolate brownie with lemon cream and orange gel

Lody bananowe w czekoladzie z żelem malinowym i kawiorem pomarańczowym

28 zł

Banana ice cream in chocolate with raspberry gel and orange caviar

Sernik śmietanowy z ganaszem z białej czekolady i bezą

22 zł

Cheesecake with white chocolate ganache and meringue

Podjazd dla niepełnosprawnych

Klimatyzacja

Taras zewnętrzny

Danie główne - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
Hamburger - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
Danie główne - Restauracja Hotelowa
ZAREZERWUJ TERAZ

Zapytaj o stolik