fbpx

Jan Sander Hotel

28 listopada 2023

Brak komentarzy

Menu Wigilijne 2023

Menu Wigilijne 2023 – Catering na  swięta
Restauracja Hotelowa Jan Sander

My Gotujemy, ty możesz skupić się na tym co najważniejsze.

Daj nam zrobić to dla Ciebie – pysznie i wygodnie.

 

Jak co roku – wracamy z naszym wspanialym Menu Wigilijnym.

Dania rybne wędzone:

Pstrąg faszerowany …………………………………………………………………………………….80 zł/ sztuka ok 650g

Karp wędzony ……………………………………………………………………………………………………………7 zł/ 100g

Pstrąg wędzony …………………………………………………………………………………………………………6 zł/ 100g

 

Dania rybne smażone:

Karp smażony (filet)…………………………………………………………………………………………………..16 zł/ 100g

Miętus panierowany………………………………………………………………………………………………….18 zł/ 100g

Sandacz panierowany………………………………………………………………………………………………..20 zł/ 100g

Ryba po grecku (250 g ryby, 250 g farszu) ……………………………………………………………………39 zł/ 500g

 

Ryby świeże:

Sandacz ………………………………………………………………………….……………………………………………………90 zł/ 1 kg

Miętus …………………………………………………………………………………………………………………………………80 zł/ 1 kg

Karp patroszony w dzwonkach lub w filecie…..……………………………………………………………………. informacja odnośnie ceny pod numerem 42 280 77 08

 

Przystawki:

Śledź w oleju 1 płat …………………………………………………………………………………………………..13 zł/ 100g

Tatar z łososia z dodatkiem musztardy francuskiej ………………………………………………………..22 zł/ 100g

Sałatka warzywna ………………………………………………………………………………………………………7 zł/ 100g

Karp w galarecie (100 g karpia)……………………………………………………………………………………12 zł/ 100g

Pasztet z grzybami z konfiturą cebulową ……………………………………………………………………….7 zł/ 100g

Rolki mięsne (kurczak, kaczka, boczek, schab)..………………………………………………………70 zł/ półmisek mix

Ryba w zalewie słodko-kwaśnej ………………………………………………………………………………….40 zł/ 330g

 

 

 

Zupy:

Esencjonalna zupa grzybowa z łazankami ………………………………………………………..18 zł/ porcja 350ml

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub uszkami (1 szt.) ………………………………………..15 zł/ porcja 350ml

Pikantna zupa rybna ……………………………………………………………………………………. 20 zł/ 250ml

 

Dania ciepłe:

Policzki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem czerwonego wina ……………..……………..…..22 zł/ 100g

Nogi z kaczki pieczone w warzywach i jabłkach……………………………..……………………………………19 zł/ 100g

Kaszotto z boczkiem i grzybami ……………………………………………………………………………………….12 zł/ 100g

Pierogi z kapustą i grzybami………………………………………………………..……………………………………..12 zł/ 3 szt.

Pierogi ruskie…………………………………………………………………………..………………………………………….12 zł/ 3 szt.

Cepeliny z mięsem (110g)……………………………………………………………………………………………………..7 zł/1 szt.

Kapusta z grochem………………………………………………………………………………………………………………..6 zł/100g

Makiełki………………………………………………………………………………………………………………………………10 zł/ 100g

Kaczka faszerowana(cała około 3 kg)…………………………………………………………………………..110 zł/ 1 kg

Kaczkę można zamówić całą, ½ lub ¼

 

Ciasta:

Sernik domowy ………………………………………………………………………………………………………….7 zł/ 100g

Makowiec z bakaliami …………………………………………………………………………………………………7 zł/100g

Szarlotka korzenna …………………………………………………………………………………………..………….7 zł/100g

 

 

Zapraszamy do składania zamówień!

+48 42 280-77-08

hotel@jansander.pl