fbpx

Menu Wigilijne

Zrelaksuj się w te święta

(my zrobimy resztę) 

Jak co roku – wracamy z naszym pysznym Menu Wigilijnym.

 

Dania rybne wędzone:

Pstrąg faszerowany …………………………………………………………………………………….85 zł/ sztuka ok 650g

Karp wędzony ……………………………………………………………………………………………………………8 zł/ 100g

Pstrąg wędzony …………………………………………………………………………………………………………7 zł/ 100g

 

Dania rybne smażone:

Karp smażony (filet)…………………………………………………………………………………………………..16 zł/ 100g

Miętus panierowany………………………………………………………………………………………………….18 zł/ 100g

Sandacz panierowany………………………………………………………………………………………………..20 zł/ 100g

Ryba po grecku (250g ryby, 250g farszu) ……………………………………………………………………45 zł/ 500g

 

Ryby świeże:                                                                                                  

Sandacz ………………………………………………………………………….……………………………………………………90 zł/ 1 kg

Miętus …………………………………………………………………………………………………………………………………80 zł/ 1 kg

Karp patroszony w dzwonkach lub w filecie…..…………………………………………………………………….   informacja odnośnie ceny pod numerem 42 280 77 08

 

Przystawki:

Śledź w oleju 2 płaty …………………………………………………………………………………………………24 zł/ 250g

Tatar z łososia z dodatkiem musztardy francuskiej ………………………………………………………..60 zł/ 250g

Sałatka warzywna ……………………………………………………………………………………………………..30 zł/500g

Karp w galarecie  ………………………………………………………………………………………………………60 zł/ 500g

Pasztet z grzybami z konfiturą cebulową ……………………………………………………………………….35zł/500g

Rolki mięsne (kurczak, kaczka, boczek, schab)..………………………………………………………70 zł/ półmisek mix

Ryba w zalewie słodko-kwaśnej ………………………………………………………………………………….40 zł/ 330g

 

Zupy:

Esencjonalna zupa grzybowa z łazankami ………………………………………………………..70 zł/ porcja 1 L

Barszcz czerwony z pasztecikiem  (4 szt.) …………………………………………………………60 zł/ porcja 1 L

Barszcz czerwony z uszkami (20 szt.) ………………………………………………………………………    60 zł/ 1 L

Pikantna zupa rybna ……………………………………………………………………………………………      80 zł/ 1 L

 

Dania ciepłe:

De volaille …………………………………………………………………………………………………………………………18 zł/ 130g

Policzki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem czerwonego wina ……………..……………..…..50 zł/ 250g

Nogi z kaczki pieczone w warzywach i jabłkach……………………………..……………………………………20 zł/ 200g

Kaszotto z boczkiem i grzybami ……………………………………………………………………………………….60 zł/ 500g

Pierogi z kapustą i grzybami………………………………………………………..……………………………………..12 zł/ 3 szt.

Pierogi ruskie…………………………………………………………………………..………………………………………….12 zł/ 3 szt.

Cepeliny z mięsem (1 szt)…………………………………………………………………………………………………….8 zł/110 g.

Kapusta z grochem………………………………………………………………………………………………………………..30zł/500g

Makiełki………………………………………………………………………………………………………………………………50 zł/ 500g

Kaczka faszerowana (cała około 3 kg)………………………………………………………………………….110 zł/ 1 kg

Kaczkę można zamówić całą, ½ lub ¼  

 

Ciasta domowego wypieku : pół blachy 70 zł/ około 1,2 kg, cała blacha 140 zł/ około 2,5 kg

Miodownik a’la  tort NOWOŚĆ…………………………………………………………………………………….

Tort bezowy z orzechami ……………………………………………………………………………………………

Sernik domowy ………………………………………………………………………………………………………….

Makowiec z bakaliami po japońsku ……………………………………………………………………………….

Szarlotka korzenna z szarej renety………………………………………………………………………………….