Menu Wigilijne
Zrelaksuj się w te święta
(my zrobimy resztę)
Jak co roku – wracamy z naszym pysznym Menu Wigilijnym.
Dania rybne wędzone:
Pstrąg faszerowany …………………………………………………………………………………….85 zł/ sztuka ok 650g
Karp wędzony ……………………………………………………………………………………………………………8 zł/ 100g
Pstrąg wędzony …………………………………………………………………………………………………………7 zł/ 100g
Dania rybne smażone:
Karp smażony (filet)…………………………………………………………………………………………………..16 zł/ 100g
Miętus panierowany………………………………………………………………………………………………….18 zł/ 100g
Sandacz panierowany………………………………………………………………………………………………..20 zł/ 100g
Ryba po grecku (250g ryby, 250g farszu) ……………………………………………………………………45 zł/ 500g
Ryby świeże:
Sandacz ………………………………………………………………………….……………………………………………………90 zł/ 1 kg
Miętus …………………………………………………………………………………………………………………………………80 zł/ 1 kg
Karp patroszony w dzwonkach lub w filecie…..……………………………………………………………………. informacja odnośnie ceny pod numerem 42 280 77 08
Przystawki:
Śledź w oleju 2 płaty …………………………………………………………………………………………………24 zł/ 250g
Tatar z łososia z dodatkiem musztardy francuskiej ………………………………………………………..60 zł/ 250g
Sałatka warzywna ……………………………………………………………………………………………………..30 zł/500g
Karp w galarecie ………………………………………………………………………………………………………60 zł/ 500g
Pasztet z grzybami z konfiturą cebulową ……………………………………………………………………….35zł/500g
Rolki mięsne (kurczak, kaczka, boczek, schab)..………………………………………………………70 zł/ półmisek mix
Ryba w zalewie słodko-kwaśnej ………………………………………………………………………………….40 zł/ 330g
Zupy:
Esencjonalna zupa grzybowa z łazankami ………………………………………………………..70 zł/ porcja 1 L
Barszcz czerwony z pasztecikiem (4 szt.) …………………………………………………………60 zł/ porcja 1 L
Barszcz czerwony z uszkami (20 szt.) ……………………………………………………………………… 60 zł/ 1 L
Pikantna zupa rybna …………………………………………………………………………………………… 80 zł/ 1 L
Dania ciepłe:
De volaille …………………………………………………………………………………………………………………………18 zł/ 130g
Policzki wołowe w sosie grzybowym z dodatkiem czerwonego wina ……………..……………..…..50 zł/ 250g
Nogi z kaczki pieczone w warzywach i jabłkach……………………………..……………………………………20 zł/ 200g
Kaszotto z boczkiem i grzybami ……………………………………………………………………………………….60 zł/ 500g
Pierogi z kapustą i grzybami………………………………………………………..……………………………………..12 zł/ 3 szt.
Pierogi ruskie…………………………………………………………………………..………………………………………….12 zł/ 3 szt.
Cepeliny z mięsem (1 szt)…………………………………………………………………………………………………….8 zł/110 g.
Kapusta z grochem………………………………………………………………………………………………………………..30zł/500g
Makiełki………………………………………………………………………………………………………………………………50 zł/ 500g
Kaczka faszerowana (cała około 3 kg)………………………………………………………………………….110 zł/ 1 kg
Kaczkę można zamówić całą, ½ lub ¼
Ciasta domowego wypieku : pół blachy 70 zł/ około 1,2 kg, cała blacha 140 zł/ około 2,5 kg
Miodownik a’la tort NOWOŚĆ…………………………………………………………………………………….
Tort bezowy z orzechami ……………………………………………………………………………………………
Sernik domowy ………………………………………………………………………………………………………….
Makowiec z bakaliami po japońsku ……………………………………………………………………………….
Szarlotka korzenna z szarej renety………………………………………………………………………………….