fbpx

SYLWESTER W HOTELU JAN SANDER

480 zł / osoba

MENU

  1. PRZYSTAWKA
    Galaretka chrzanowa z szarpaną golonką na piklowanych warzywach julienne i majonezie z buraka
  2. IIZUPA
    Pikantna zupa rybna ze smażonym sandaczem oraz warzywami z dodatkiem mleka kokosowego

III. DANIE  (podawane na półmiskach)

  • Pierś z kurczaka na pappardelle z salsą pomidorową z chorizo
  • Roladka wieprzowa z nadzieniem po śródziemnomorsku
  • Żeberka w glazurze z ciemnego piwa
  • Noga z kaczki pieczona w warzywach
  • Filet z kurczaka nadziewany serkiem kremowym z włoszczyzną
  • Miętus  / sandacz
  • Falafelki buraczane i z batatów

Dodatki:

  • Warzywa pieczone w przyprawach włoskich z parmezanem
  • Gnocchi w maśle pietruszkowym z czosnkiem
  • Świeże surówki w trzech odsłonach
  • Ziemniaki pieczone po bałkańsku
  1. IVDESER

     LIVE COOKING-pokaz kuchni molekularnej

  • Lody waniliowe w żelu z kruszonką korzenną
  1. DANIE  (serwowane)
    Wołowina po burgundzku z maślanym puree ziemniaczanym i sałatką z mikro ziół
  2. DANIE
    Krem cebulowy na białym winie z grzanką i serem

Dodatkowo w bufecie-zupa w kociołku  

BUFET ZIMNY

  • Deska serów różnych odmian
  • Rolady pieczone podane na półmisku z sosem cumberland
    • z boczku
    • ze schabu
    • z kurczaka
    • z kaczki
  • Ryba w zalewie
  • Pasztet staropolski z żurawiną i marynatami
  • Paluszki drobiowe w panko z sosem koktajlowym
  • Śledzik w oleju z cebulką i ziołami
  • Sałatka wakame z plastrami pieczonego rostbefu
  • Tortille z serkiem ziołowym i kurczakiem
  • Mini pizzerinki
  • Mini burgery
  • Brokuły w sosie czosnkowym z prażonym migdałem
  • Ciastka fillo ze szpinakiem

BUFET SŁODKI

Ciasta:

  • Toffee
  • 3-bit
  • Rafaello
  • Crème brulee
  • Carmelita
  • Sernik
  • Fingers food
  • Owoce sezonowe

NAPOJE (Bez ograniczeń):  kawa, herbata

Napoje zimne podawane w dzbankach: woda, soki

Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda, 7 Up

Szampan na powitanie Nowego Roku 2025  oraz 0,5 l wódki na parę