SYLWESTER W HOTELU JAN SANDER
480 zł / osoba
MENU
- PRZYSTAWKA
Galaretka chrzanowa z szarpaną golonką na piklowanych warzywach julienne i majonezie z buraka - II. ZUPA
Pikantna zupa rybna ze smażonym sandaczem oraz warzywami z dodatkiem mleka kokosowego
III. DANIE (podawane na półmiskach)
- Pierś z kurczaka na pappardelle z salsą pomidorową z chorizo
- Roladka wieprzowa z nadzieniem po śródziemnomorsku
- Żeberka w glazurze z ciemnego piwa
- Noga z kaczki pieczona w warzywach
- Filet z kurczaka nadziewany serkiem kremowym z włoszczyzną
- Miętus / sandacz
- Falafelki buraczane i z batatów
Dodatki:
- Warzywa pieczone w przyprawach włoskich z parmezanem
- Gnocchi w maśle pietruszkowym z czosnkiem
- Świeże surówki w trzech odsłonach
- Ziemniaki pieczone po bałkańsku
- IV. DESER
LIVE COOKING-pokaz kuchni molekularnej
- Lody waniliowe w żelu z kruszonką korzenną
- DANIE (serwowane)
Wołowina po burgundzku z maślanym puree ziemniaczanym i sałatką z mikro ziół - DANIE
Krem cebulowy na białym winie z grzanką i serem
Dodatkowo w bufecie-zupa w kociołku
BUFET ZIMNY
- Deska serów różnych odmian
- Rolady pieczone podane na półmisku z sosem cumberland
- z boczku
- ze schabu
- z kurczaka
- z kaczki
- Ryba w zalewie
- Pasztet staropolski z żurawiną i marynatami
- Paluszki drobiowe w panko z sosem koktajlowym
- Śledzik w oleju z cebulką i ziołami
- Sałatka wakame z plastrami pieczonego rostbefu
- Tortille z serkiem ziołowym i kurczakiem
- Mini pizzerinki
- Mini burgery
- Brokuły w sosie czosnkowym z prażonym migdałem
- Ciastka fillo ze szpinakiem
BUFET SŁODKI
Ciasta:
- Toffee
- 3-bit
- Rafaello
- Crème brulee
- Carmelita
- Sernik
- Fingers food
- Owoce sezonowe
NAPOJE (Bez ograniczeń): kawa, herbata
Napoje zimne podawane w dzbankach: woda, soki
Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda, 7 Up
Szampan na powitanie Nowego Roku 2025 oraz 0,5 l wódki na parę